Integrerad behandling

Ibland ser vi att en kombination av olika behandlingsstrategier skulle vara gynnsamt för dig som patient/klient. Vi ger därför rabatt på ett besök vardera hos näringsterapeut och osteopat, när du kombinerar besöken. Så här går det till:


- Boka en tid hos oss båda (se kontaktuppgifter här) och berätta när du bokar att du vill använda kombinationsrabatten.

- När du besökt oss båda kommer vi sinsemellan att diskutera de uppgifter du lämnat om dig och din hälsa.

- Någon av oss hör sedan av sig till dig på telefon med ett förslag på behandlingsplan. Den kan omfatta besök hos en av oss eller besök hos oss båda. Alternativt hänvisar vi till annan vård.

- Du binder aldrig upp dig för något mer än de två första besöken, vår plan är bara ett förslag. Alla senare besök bokas gång från gång, hos vem du vill.


Rabatten är 20 % av ordinare pris och gäller såväl nybesök som återbesök, men kan inte kombineras med andra rabattsystem (t.ex. friskvård subventionerad av arbetsgivare).


Är detta intressant för dig?

 

I näringsterapin arbetar vi med att tillföra och ta bort substanser till den biokemiska miljön så att kroppens fysiologiska processer kan fungera optimalt, medan osteopatin inriktar sig på kroppsvävnadernas funktion för att samma processer ska fungera. Om du har en hälsobild där det finns en tydlig både biokemisk och strukturell påverkan med flera olika typer av symptom som t.ex. varaktig smärta, hormonella förändringar och inflammatoriska tillstånd, kan en integrerad behandling vara verksamt. En kombination kan även vara värdefull förebyggande, för att inte hamna i riskzonen för ohälsa.


Några exempel, vi gör dock alltid en individuell bedömning:


Störningar i ämnesomsättningen kan ha sitt ursprung i problem med näringsupptaget i tarmen eller i långvarig fysisk eller psykisk stress som gjort att de hormonella processerna relaterade till binjurar och sköldkörtel satts ur spel, med följd att kroppens energiproduktion inte fungerar optimalt. Symptomen kan vara en över- eller underaktiv sköldkörtel, oregelbunden tarm, nedsatt energinivå och svårighet att gå upp eller ner i vikt. Näringsterapeutisk behandling kan sättas in för att för att förändra metabolismen genom att stödja enskilda organ och deras samverkan. Osteopatisk behandling påverkar det autonoma nervsystemets inverkan på matsmältning och stressmekanismer, och vid hög kroppsvikt kan osteopatiska behandlingar minska belastningen på leder, ligament och organ.


Endometrios är associerat med hormonella och inflammatoriska processer som ger upphov till smärta och minskad cirkulation och funktion i organ genom de sammanväxningar som bildas. Med hjälp av osteopatiska behandlingar kan cirkulation och rörlighet i och mellan drabbade organ förbättras och därmed minska smärta och upprätthålla funktionen i organen. Med hjälp av näringsterapeutiska behandlingar kan inflammatoriska tillstånd lindras och den hormonella balansen förbättras, vilket kan ge en lättnad i symptomen.


Genom hormonbalansering och justering av bäcken och bäckenorgan kan förutsättningarna förbättras för dig som vill förbereda dig för att bli gravid. Under en pågående graviditet får vi inte behandla själva graviditeten, men vi kan hjälpa generellt med näringsstöd och att underlätta för t.ex. andning och utsatta leder som knän och fotleder.


Ett kirurgiskt ingrepp eller en traumatisk kroppsskada innebär en stor påfrestning på kroppen, både biokemiskt och vävnadsmässigt. Ett ingrepp eller en skada påverkar inte enbart det opererade/skadade området. Kroppen kan få hjälp av näringstillskott och örter för snabbare återhämtning och läkning. En osteopatisk behandling inriktas på att påskynda läkning, återfå rörlighet och funktion kring det skadade området och på att förebygga sekundära besvär i andra delar av kroppen som kan uppstå som följd av ändrad belastning och ärrbildning. Ska du genomgå ett större ingrepp kan det vara en god idé att påbörja behandling före operationen.


Besök hos oss är ett komplement till ordinarie sjukvård, och om du har allvarliga symptom bör du ha genomgått en konventionell utredning innan du besöker oss.


Läs mer under våra flikar om näringsterapi och osteopati.